Canon PowerShot SX60 HS

Test

Vill du ha mycket brännvidd och bra bildkvalité? Att få så mycket brännvidd med en så liten sensor och mycket pixlar brukar inte vara något vi gillar. Bildkvalité är prio och kombinationen är inte bra för bästa bild - men Canon har lyckats!

Vi ska inte försöka hålla spänningen uppe utan kan snabbt visa slutsatsen Mats kom fram till: Jag var lite orolig att Canon också gjort bort sig som så många andra tillverkare genom att låta ytterligare 4 miljoner pixlar trängas på den lilla 1/2,3 tum sensorn, och dessutom ökat zoomomfånget till hiskeliga 21-1365mm! Men det här ser riktigt lovande ut, och den har absolut inte blivit sämre än föregångaren SX50, tvärtom. Canon Powershot SX60 HS är i skrivande stund den bästa långzoomaren med längre brännvidder än 600mm. Den lilla sensorn har självklart sina begränsningar, och förmodligen inget för dig med höga proffskrav, men för den normala hobbyanvändaren räcker bildkvalitén långt, och zoomen ännu längre.

Kolla in testbilderna här: Canon Powershot SX60 HS

Trevlig helg!