Canon lanserar!

Nyhet

Ännu fler nyheter från Canon - vad sägs om det här: Powershot G7X, SX60 HS och ett nytt DO-objektiv: EF 400 mm f/4 DO IS II USM! G7X kanske är den mest intressanta då Canon har saknat en slugger i kompaktkamera-uppställningen med tanke på sin tidigare position där. Nu slår man hårt!

LX100 från Panasonic kommer med mycket häftigt men G7X gör det också samtidigt som den ryms i fickan. Formatet är smidigt samtidigt som 1"-sensorn (3-4 gånger större än en konventionell kompaktkamera-sensor) tar plats i den (20,2 Mpixel). Ingen sökare, ingen blixtsko men däremot ett mycket smidigt format som gör den till en perfekt resekamrat. Helt i metall med ett objektiv med omfånget 24-100mm (f/1,8-2,8). Touchskärm, 31-punkter autofokus, 6,5 bilder per sekund och inbyggd WiFi och NFC. Skärmen går att vrida upp dessutom för tex selfies eller vid macro-fotografering. Ca 6500kr och leverans i oktober.

Canon PowerShot G7 X

SX-serien uppgraderas med en ny modell, SX60 HS. Omfånget är väl det viktigaste och man slår sig själva varje gång...nu får man 21-1365mm i omfång vilket motsvarar 65x optisk zoom. Ja, du läste rätt. 1365mm. Canon har arbetat hårt med bildstabiliseringen och den smarta funktionen Zoom Assist för att man ska kunna utnyttja hela omfånget. Mera om det i test inom kort. Även RAW-format och mikrofon-ingång finns tillgängligt. Priset landar på ca 5300kr och leveranser börjar i oktober.

Även ett EF 400 mm f/4 DO IS II USM har lanserats. Ett objektiv för dig som behöver låg vikt men bra prestanda. Bildstabilisering har förbättrats, formatet är bättre än förut och man har lyckats göra ett optiskt "mycket bättre" objektiv än föregångaren. ca 2100gr för denna brännvidd är imponerande. Ca 69000kr och leverans i november. Motljusskydd och väska ingår.