Canon EOS 7D Mark II

Nyhet

Äntligen är den här. Efterlängtad...eller vad ska man säga? En riktigt vass kamera med APS-C-sensor, det har varit mångas dröm sedan Canon EOS 7D började bli "gammal" och Nikon avslutade tillverkningen av D300 och D300S. Nu är den här...EOS 7D Mark II.

7D Mark II. Äntligen...är rätt ord. Med 65 AF-punkter (1D X har 61st) varav alla (?) är korsformade och med en dubbelkorsformad mittpunkt (för att kunna använda tex teleobjektiv med konverter, ner till f/8). Exponeringsmätaren är mycket avancerad och kan ta hjälp av färg och även infrarött. Detta betyder att man kan följa tex ansikten eller specifika utmärkande färger bättre. Exponeringen klarar även pulserande ljus, dvs ljusrör. 10 bilder per sekund med en livslängd på 200.000 exponeringar och tyst bildtagning (Serie).

Bildsensorn? 20,2 Mpixel, precis som förut, men en helt nyutvecklad bildsensor med avancerad fokus (Dual Pixel AF). ISO-omfånget är på en helt ny nivå, nytt max-iso är 51200. Dual Pixel AF används vid LiveView & Video-läget och betyder att det blir säkrare och snyggare fokusering tack vare att varje pixel är tvådelad och jämför dessa delar för att så exakt som möjligt ge en mjuk, säker och bra fokusering.

Menyer är uppdaterade till att likna 1D X och 5D Mark III, man har arbetat med ergonomin för att göra en ännu bättre 7D och möjligheterna kring videodelen är uppgraderade, tex kan man få ut okomprimerad videosignal via HDMI. Priset blir 17790kr inkl moms och leveranserna ser ut att börja i november.

Boka ditt exemplar här: Canon EOS 7D Mark II hus