Sylvia

Här är en bild på Sylvia Communis, en törnsångare, vars latinska namn betyder "allmän i skogen". Vet du vilket objektiv det är tagen med? Jo, nya Tamron 150-600, objektivet som alla vill ha, eller det känns så i alla fall med tanke på hur många som beställer det...

Att fotografera fågel är inte alls lika lätt som många tror och man blir överraskad över mängden oskarpa och dåliga bilder när man kommer hem efter en session i skogen. Börja med att öva på ett fågelbord för att sen flytta ut till det vilda. Att få till en bild med bra bakgrund, ljus och motiv är inte en lätt kombo då fåglar rör sig så fort och det är ibland bråkdelar av en sekund man har på sig. Att då ha mycket brännvidd att tillgå gör det lättare, man stör fåglarna mindre vilket gör dem mindre nervösa.

Den här bilden har Jan Ring skickat in till oss, tagen med just Toppklassaren Tamron 150-600, tagen på 600mm brännvidd. Du kan läsa vårt test på vår hemsida, det hittar du här: Tamron SP 150-600/5-6,3 Di VC USD till Canon EOS