RX100 III - hetast!

Vår hetaste kompaktkamera just nu är RX100 Mark III. Den är så het att vi just nu har en handfull kvar och det är ett par veckor till nästa leverans så vill du ha en RX100 Mark III i sommar...köp den nu!

Så här skriver Mats i testet: Även objektivets kvalitéer spelar mycket stor roll. 24-70 zoomen är helt ny för denna modell och har bättre ljusstyrka i teleläget, men kortare tele och mer vidvinkel, vilket visade sig vara en lyckad förändring. Skärpan är överlag bättre och särskilt ut mot kanterna, vilket även korrigeras via processorn på JPEG-bilder. Bra egenskaper vid starkt motljus också. För dig som gillar kort skärpedjup med mjuk och fin bokeh så är detta rätt kompaktkamera för dig, dels pga sensorstorleken och möjlighet till stora bländaröppningar, samt kortare närgräns i 70mm-teleläget än tidigare modeller. Bildkvalitén ser överlag väldigt bra ut med bl.a. bättre detaljåtergivning och lägre brus än vad de flesta kompakter i liknande storlek klarar, och det blir faktiskt bara svårare och svårare att avgöra om bilderna är tagna med en liten kompakt eller en betydligt större systemkamera.

Du kan läsa resten av testet här: Sony Cybershot DSC-RX100 III
Glöm inte extra batteri: Jupio motsvarande NP-BX1