Komposition

Att komponera en bild direkt är inte alltid lätt, speciellt inte vid actionfotografering. Oftast kan man lösa det i efterhand genom att beskära bilden så att man får den som man önskar men det går inte alltid. Därför är planering A och O. Elias visar att det lönar sig...

Den här bilden är väl komponerad. Den ger ett djup, förgrund, bakgrund och det finns mycket att se men ett självklart motiv i fokus. Att planera in bilden med en val avvägd bakgrund, en bra förgrund samtidigt som att motivet blir bra placerad i bilden med ljus från "rätt håll" är en konst. Det skiljer också en bra bild från en mindre bra. Att utnyttja kompositionen med rätt bländare och slutartid gör att det inte är vem som helst som tar den där magiska bilden men alla kan komma dit. Hur? Träning och åter träning...så ut på fältet och träna så kanske du snart tar en bild som Elias!