Zeiss Touit 50/2,8 Macro

Test

För dig som söker efter en bra investering till ditt system så ska du nog kika närmare på dagens test. Mats hoppade till i stolen när han kollade bilderna från Touit till Fujifilm. Dessutom fick alla säljare se något vi inte sett antingen förut eller på länge. Vad kan det vara?

Så här skriver Mats: Zeiss Touit 50mm F/2,8, fast 50mm macro objektiv som ger skala 1:1 och motsvarande brännvidd 75mm i 35mm format, perfekt för t ex porträttfoto och macrobilder. Skärpeinställningen går steglöst från makro 1:1 till oändlighet. Optiken har nio bländarlameller som ger nästintill helt rund bländaröppning, som bäddat för mjuk och fin bokeh på full öppning. Skala 1:1 innebär att man i detta fall kan fotografera av en yta på ca 15x23mm på kortast närgräns, det vill säga samma storlek som kamerans sensor (APS-C).

Inget revolutionerande i den texten men läs vidare här: Zeiss Touit 50/2,8 Macro för Fujifilm X