Zeiss Touit 12/2,8 (Sony Nex)

Ett mycket speciellt objektiv som nu testats av oss är Zeiss 12mm vidvinkel till Sony. Känslan är precis rätt, ett vackert blomformat motljusskydd ingår och storleken passar till Nex och nya Alpha-serien som handen i handsken. Priset är inte det lägsta men heller inte skyhögt om den presterar som man förväntar sig. Hur klarar den sig?

Den stora skillnaden mot många andra objektiv från Zeiss är att man får autofokus. Känslan i objektivet är dock inget som skiljer sig särskilt mycket utan det är på topp vilket du som använt Zeiss blivit van vid. Det är svårt att köpa något annat om man hunnit vänja sig så vi får passa på att utfärda en varning för att köpa sitt första Zeiss-objektiv, det kan leda till en lång och dyr livsstil i en uppåtgående spiral. Vågar du ta risken?

Läs testet först: Zeiss Touit 12/2,8 för Sony Nex