Sony RX100 III

Nyhet

Med RX100 gjorde Sony succé på kameramarknaden och version II följde upp detta. Många av er som följer oss har valt en RX100 som kompaktkamera och nu kommer man med en ny version som får efternamnet III. Är det värt att kika på den istället?

Man har arbetat hårt med att göra en bättre kamera med bättre förutsättningar till riktigt bra bilder. Nytt objektiv med bättre ljusstyrka och optiska egenskaper är kanske det viktigaste men även en ny och starkare processor. Det nya objektivet är ett 24-70mm f/1.8-2.8 istället för det tidigare 28-100mm f/1.8-4.9. Spontant känns det som ett trevligare omfång om man tar ljusstyrkan i beräkningen. Formatet XAVC-S som ger möjligheten till 50 mbps i en kompaktkamera finns i RX100 III, en fantastisk utveckling faktiskt. Bildhanteringen påminner om den i Alpha 7 / 7R med samma typ av hantering när det gäller diffraktion, brusreducering och detaljåtergivning.

Men det bästa har vi sparat till sist. RX100 III har en inbyggd sökare som man fäller upp precis som en inbyggd blixt. Den sitter längst till vänster på kameran och fälls upp med en liten knapp på sidan. Det är en smart lösning som vi tror kommer i flera andra kameror inom kort. RX100 III är ännu ett lyft i RX-serien och leveranserna börjar redan i juni.