Nikon lanserar!

Nyhet

Nikon har en riktigt fin lineup av tele-objektiv och nu förnyar man den ytterligare med en ny version av 400mm F2.8 VR och samtidigt en telekonverter som uppdateras. Förbättrade prestanda när det gäller bildkvalité, autofokus och hastighet är utlovat. Dessutom 816gr lättare, det är mycket på en sån här produkt!

Nikon skriver så här: Detta superteleobjektiv med FX-format är konstruerat för att leverera precision vid alla hastigheter och är perfekt för professionella fotografer inom sport och nyheter som kräver den bästa prestandan. Med en maximal ljusstyrka på f/2,8, en helt ny optisk design och Nikons nya SPORT-vibrationsreduceringsläge (VR) kan NIKKOR 400 mm f/2.8 ge fantastisk bildkvalitet och följa snabba rörelser med otrolig skärpa. Det nya optiska konceptet gör objektivet lättare än föregångaren. Det har två fluoridglas som förbättrar prestandan och reducerar vikten för enklare hantering. Den hållbara konstruktionen gör att objektivet tål tuff, professionell användning och inkluderar en fluorinebeläggning som avvisar vatten, damm och smuts utan att kompromissa med bildkvaliteten.

Om nya telekonvertern skriver man följande: Nikons nya AF-S TELECONVERTER TC-14E III som ökar brännvidden på utvalda NIKKOR-objektiv med 40 procent. Med en mindre konstruktion och förbättrad ergonomi är den perfekt för sport-, press- och naturfotografer som vill utöka brännvidden: om den används med det nya NIKKOR 400 mm f/2,8 ökas brännvidden till 560 mm. Telekonvertern ersätter den nuvarande AF-S Telekonverter TC-14E II.

400mm VR F2.8 kommer att ha ett ca.pris på 120.000kr inkl moms och leveranser börjar 28 augusti.
Telekonvertern kommer att kosta ca 5290kr och leveranserna börjar 28 augusti.

Även nya Prostaff 7S (kikare) lanseras, en uppdaterad variant av 7-serien som är lätta och vattentäta. Leveranserna börjar under sommaren 2014 och priser hamnar mellan 1890-2490kr. Även Nikon 1 S2 lanseras idag i enkel- och dubbelkit med objektiv.