Canon EF 100/2,0 USM

Test

Vi testar en gammal godbit idag, Canons fasta 100m f/2.0 USM. Du har säkert sett den tidigare men nu har vi också kikat närmare på den och ser vad den går för. Äldre objektiv är ofta spännande då de kan prestera riktigt bra rent optiskt. Kolla in vilken vacker bokeh det är på bilden här ovanför...

Så här skriver Mats: Canon EF 100/2,0 USM tillhör Canons lite äldre EF-objektivserie och har hängt med på marknaden ända sedan 1991, men av någon underlig anledning känns det som att det blivit ett bortglömt och ett rejält underskattat objektiv. Förstår inte riktigt varför eftersom det är ju sanslöst skarpt och presterar bättre än de flesta fasta teleobjektiv. Ljusstyrkan är också relativt hög och bokeh´n är underbar. Sen är det också i mitt tycke tillverkat i ett lämpligt och behändigt format, tar inte speciellt mycket plats i kameraväskan och perfekt för dig som ska ut och resa.

Du läser resultatet: Canon EF 100/2,0 USM