Vårtecken

Tussilago och snödroppar i all ära, en del av naturens under, men det är väl motorcyklarnas återkomst som är det sanna vårtecknet? I helgen så var det ett event här i Umeå vilket lockade fram många motorcyklister ur gömmorna. Vi var på plats med kameran så klart!

Ett annat vårtecken är att många börjar att kika på nya prylar till kameran, eller tom en helt ny kamera. Vi har massor av prylar i lager och en av vårens hetaste produkter är utan tvekan Canon EOS 70D. Det är en kamera som är mycket potent när det gäller bild och videokvalité och vårt testar visar hur bra den är. Så här skrev Mats i testet: EOS 70D har kapacitet att ge mycket bra bildkvalité med låga brusnivåer upp till ISO 3200. Om du tänkt använda den i första hand som videokamera och med autofokus, så fokuserar kitobjektiven med STM-AF motor bättre och smidigare än de som har USM-motor.

Om du själv kör motorcykel och vill ha med dig en bra och smidig kamera så är Panasonic DMC-GM1 en kamera som vi vill framhålla som ett fantastiskt bra köp. Liten, smidig och kompakt samtidigt som den tar fantastiska bilder. Så här skrevs det i testet: GM1 är nästan overkligt liten, och man blir lätt förvånad över hur bra den presterar och allt den kan. Är du ute efter en liten kamera? Ja, då är Panasonic DMC-GM1 ett mycket bra köp och det är extremt få kameror i liknande storlek som kan konkurrera när det gäller både funktioner och bildkvalité.

EOS 70D: Canon EOS 70D hus
Panasonic DMC-GM1: Panasonic Lumix DMC-GM1 silver + 12-32/3,5-5,6 Lumix G Vario
Sony Alpha 6000: Sony A6000 svart + E PZ 16-50/3,5-5,6 OSS