Sony AX100 & CX900

Test

4K är inte längre en futuristisk funktion utan något du och jag kan skaffa oss genom att köpa en actionkamera från GoPro, Panasonic eller en videokamera / systemkamera från Panasonic eller Sony. Vi har testat 4K-kameran AX100 samt lillebror CX900 redan nu! Mycket intressant test som du finner via länken nedan.

Så här skriver Roger i testet: AX100 ger en fantastisk hög bildkvalité med bra optisk skärpa och bra vitbalans med mättade färger i det nya bättre formatet XAVC S, men även i vanligt AVCHD-format 1080/50p ser resultatet mycket bra ut i de allra flesta fall. Vid sämre ljusförhållanden är den bland det allra bästa vi testat i den här prisklassen och något uppåt. Vitbalansen fungerar också bättre än man kan vänta sig vid blandljus (dvs dagsljus och lampljus).
Som tårta på moset finns även Nightshot-funktionen med IR-belysning, som gör att man kan filma i totalt mörker och den har relativt lång räckvidd jämfört med andra kameror som har denna funktion.

Resten hittar du här: Sony FDR-AX100
CX900 hittar du här: Sony HDR-CX900E