Samsung NX S 16-50/2-2,8 ED OIS

Test

Samsung fortsätter att lansera nya produkter inom foto och det är med mycket kreativitet och kvalitetskänsla man försöker att nå framgång. Att Samsung kan det här med försäljning och produkter är ingen nyhet...men att 16-50 skulle vara så här bra är en överraskning ändå.

Så här skriver Mats: En unikt ljusstark normalzoom från Samsung med ljusstyrka f/2 - f/2,8 och inbyggd bildstabilisering (OIS). Detta är Samsungs första objektiv i deras nya Premium S-serie som ska ge mer professionell bildkvalité med skarpa linser och hög ljusstyrka, samt vädertåligare konstruktion. Optiken känns oerhört gediget byggd. Fokusringen går med näst intill perfekt motstånd, ungefär som känslan av att skära i smör. Zoomen växer ca 2,5 cm på längden mellan 16mm till 50mm brännvidd och zoomringen har också det rätta motståndet. Den är även vädertätad med bl.a. gummipackning runt bajonetten, men i skrivande stund har Samsung inget vädertätat kamerahus, så vi kan bara hoppas att de är på gång med en vädertätad proffsmodell inom en snar framtid. Detta är ingen liten optik, och monterad på en relativt liten kamera som NX300 så känns den ganska tung och otymplig. Men ljusstarka och högpresterande objektiv är av naturliga skäl sällan små och lätta. Autofokuserar snabbt och tyst tack vare nyutvecklad UPSM AF-motor.

Resten hittar du här: Samsung NX S 16-50/2-2,8 ED OIS