Välkommen!

Om du bor i Umeå med omnejd eller åker förbi så kika in i Lagershopen (öppet 10-17) om du vill fingra och testa på nya Tamron 150-600 tillsammans med ett Canon EOS 5D Mark III kamerahus. Kan vara inspirerande och roligt att testa detta nya objektiv...

Vi har skrivit mycket om detta objektiv och det är inte så konstigt när det skapat så fina förutsättningar för fotografering på höga brännvidder till en så låg kostnad. Det är givande att läsa Mats test på just detta objektiv. Ett utdrag får du här: Objektivet är väderskyddat och känns gediget byggt med lämpligt motstånd i fokus och zoomring. Det finns en liten låsknapp på högra sidan för att zoomen inte ska glida ut av sig själv vid transport. Vid zoomning från 150 till 600mm växer den totalt ca 6 cm på längden. Stativfästet känns stadigt och välbalanserat, åtminstone med en EOS 5D Mark III utan batterigrepp. Autofokuserar tyst och relativt snabbt. Bildstabiliseringen är mycket effektiv och bra, fullt möjligt att ta skarpa bilder utan skakningsoskärpa vid slutartider runt 1/60 sekund utan stativ eller annat stöd. Det motsvarar ungefär 4 steg längre slutartider än normalt. Den har dock inget extra läge för panorering, bara on eller off. Vid användning av stativ så bör man alltid stänga av stabiliseringen, det kan annars ge motsatt verkan.

Läs resten här: Tamron SP 150-600/5-6,3 Di VC USD till Canon EOS