Sony A6000

Test

Äntligen kan vi testa A6000, bland de första i Europa, och det är en kamera som ska ersätta NEX och inte bara en modell utan två, både 6 och 7. Man har arbetat mycket med känslan och ergonomin samt autofokusen för att skapa en kamera som kan något som inte är lätt att kopiera. A6000 är ytterligare ett steg mot framtiden.

Första känslan är mycket positiv. Har man fått känna och klämma på en Alpha 7 så känner man igen känslan och stilen direkt, metall, skarpa kanter och en tyngd som skapar förtroende. Sony fasar ut namnet Nex och man kommer att använda Alpha istället men det finns fortfarande 2 olika bajonetter, E-Mount och A-mount. Hur länge man behåller båda är en tidsfråga då man lyckats klämma in fullformat bakom en E-mount i Alpha 7 och Alpha 7R. Sugen på att läsa testet?

Du läser hela testet här: Sony A6000 svart + E 16-70/4 ZA OSS