Sirui K-20X kulled

Test

Har du haft ett stativ med en dålig kulled? Ja, då vet du hur värdefull en bra sådan är att ha. Sirui har levererat riktigt fina stativ och tillbehör till stativ senaste par åren och Mats har hårdtestat K-20X, en kulled som sätter ribban högt.

Så här skriver Mats: Siruis kulleder i K-serien är tillverkade i aluminium och håller överlag mycket hög kvalité. Kvalitetskontrollen från fabrik är oerhört noggrann och Sirui kan tack vare detta lämna hela 6 års garanti. Låsvreden känns lite som att skära i smör och låser både kulled samt panoreringsfunktionen mycket bra. Den lilla skruven som sitter på huvudvredet är till för att justera friktionen med, och ser vid första anblicken ut att behöva användas med skruvmejsel. Men det behövs absolut inte, den är utformad på ett vis som gör att man enkelt och snabbt reglerar den med fingertoppen.

Du kan läsa resten, slutsatsen och slutbetyget här: Sirui Kulled K-20X