Nocticron

Test

Leica Nocticron DG 42,5/1,2 ASPH är ett helt fantastisk bra objektiv och det visar att Panasonic ser om sina professionella användare. Micro 4/3-systemets objektiv håller en imponerande klass och med detta objektiv visar de verkligen var skåpet ska stå.

För tre veckor sedan så gjorde vi första testen på Panasonic Leica Nocticron DG 42,5/1,2 ASPH och blev väldigt imponerade över både bildresultatet och kvalitetskänslan. Nu har vi äntligen testat ett produktionsexemplar.

Leica DG Nocticron 42.5mm, F1.2 ASPH ger ett fantastiskt bra bildresultat. Den ger bra skärpa och kontrast i bilden redan från full öppning. Även kantskärpan är bra, det är ytterst få objektiv på denna planet som kan lämna så god bildkvalitet på bländare 1,2. Bländar du ner så ökar bildkvaliteten för varje bländarsteg till att nå sin topp på bländare 4. Total toppklass.

Panasonic Leica Nocticron DG 42,5/1,2 ASPH >>

/Thomas