En favorit!

Pentax K-3 tillhör en av våra absolut favoriter från 2013. En riktigt robust och trevlig kamera som dessutom tar mycket bra bilder, ja, vad mer vill man ha egentligen? Dessutom är den riktigt tålig och tuff vilket man uppskattar den dagen kameran slinter ur näven.

Så här skrev Mats när han testade K-3: Pentax K-3 inte bara känns, utan också är fantastiskt välkonstruerad. Chassit är byggt i rostfritt stål och magnesiumlegering (dvs metall), och dessutom tätad mot fukt och damm med över 90st packningar. Slutaren är enligt tillverkaren beräknad att hålla för 200.000 exponeringar, också i klass med många renodlade yrkeskameror. Greppet är något djupare än tidigare modell och K-3 ger ett mycket ergonomiskt och skönt grepp. Alla knappar och rattar ger också en gedigen känsla. Många kameror har alldeles för små och o-distinkta kontroller, vilket gör det mer eller mindre hopplöst att fotografera med handskar på händerna. Men här har Pentax lyckats riktigt bra, som i mycket annat.

Resten av testet kan du läsa här: Pentax K-3 hus

När vi skriver det här har vi 2st K-3 Silver Premium kvar i lager för 11990kr, sen är de slut helt och hållet, vi köpte de absolut sista härom dagen. Designen är ytterligare ett snäpp snyggare och kameran ser riktigt bra ut tillsammans med greppet. Så har du också suktat efter en K-3:a så är det läge nu att lägga vantarna på en Silver Premium tycker vi.

Den hittar du här: Pentax K-3 hus Premium Silver inkl batterigrepp D-BG5 silver