Sony Alpha A7 II

Nyhet

Sony lanserar idag en ny kamera, Sony A7 version II, och du kan lägga order på den hos oss redan nu! Stora nyheten är att man får en 5-axlig bildstabilisering i en spegelfri fullformatare och en avsevärt snabbare autofokus. Det här är bra!

Mats som testar nästan alla våra produkter använder Sony som sitt huvudsakliga system med A7 R i spetsen och fler av oss (däribland jag) använder Sonys Alpha-kameror. Produkterna är väldigt bra och presterar fantastiskt även om objektiv-utbudet är något tunt ännu. Vi vet att det är en hel del på gång så det löser sig säkerligen då Sony med A7S och nu version II visar att systemet är här för att stanna.

Bildstabiliseringen ger upp till 4,5 steg kompensation men använder du ett objektiv med OSS, inbyggd stabilisering, så kombinerar tekniken de båda. Autofokusen ska vara 30% snabbare och klara 50% bättre följande fokus. Video-delen är kompletterad med nya XAVC S-formatet samt har inställningen S-Log2 för större dynamiskt omfång vid video-inspelning. Dessutom är den ergonomiskt förbättrad med rejälare grepp, bättre placering av knappar och reglage samt ett välplacerat främre programhjul. Hela kameran är nu i magnesium istället för kompositmaterial.

Du kan ställa dig på kö här: Sony Alpha 7 II kamerahus