Sigma EX 10-20/4,0-5,6 DC HSM

Test

Vidvinkel testad av Mats - Sigma 10-20mm f/4,0-5,6 DC HSM - ett bra test för oss som kikar på en prisvärd vidvinkel, kanske för vinterns action-fotografering eller för kreativ landskapsfotografering?

Oavsett vad du ska använda den till så är det värt att läsa testet och få en uppfattning om hur bra detta objektiv är. Så här skriver Mats: På största öppning är skärpan fullt acceptabel, men bara i mittenpartiet. Kantskärpan ökar som vanligt vid nedbländning och runt f/11-f/16 är den som bäst sett över hela bilden beroende på brännvidd, vilket rör sig om ca 1 steg mindre bländare jämfört med många andra liknande objektiv. Ger rätt tydlig tunnformig distorsion på 10mm, men redan på 12mm är den i stort sett raktecknande och håller det kvar på låg nivå ända fram till 20mm. Vinjettering märkbart på full öppning och avtar som brukligt vid nedbländning. När det gäller kromatisk aberration så blir jag faktiskt lite imponerad, det är sällan man stöter på det i så minimal mängd i den här klassen.

Du finner hela testet här: Sigma EX 10-20/4,0-5,6 DC HSM för Canon