Sigma 150-600/5-6,3 DG OS HSM Sports

Test

Nu har Mats under flera dagar testat Sigmas nya vapen i super-telezoom-klassen och gått igenom objektiv från motljusskydd till fattning för att ge en klar bild över hur bra den är. Tamron 150-600 är så klart referensen men det skiljer en hel del i pris, så vilken ska man köpa?

Så här skriver Mats: Sigmas svar på Tamrons succé-supertelezoom med samma brännvidd och ljusstyrka. Sigma 150-600/5-6,3 DG OS HSM Sports är påkostad med både ny och bättre bildstabilisering än tidigare, samt vädertätningar. Innanför skalet är den försedd med bl.a. 3st SLD och 2st FLD linselement, som bäddat för bra bildkvalité. Avsedd i första hand för Nikon och Canons fullformatskameror, men passar självklart även kameror med APS-C sensorer, och ger en motsvarande bildvinkel på dessa med ca 225-900mm (Nikon) och 240-960mm (Canon). Förmodar att det är inte bara vi som väntat med spänning för att se om denna presterar bättre eller sämre än Tamrons motsvarande telezoom. Nu vet vi resultatet efter att ha testat och jämfört, och du också om du fortsätter läsa vad vi kommit fram till.

Kolla igenom bilder och läs både separata inlägg om Sigma samt jämförelsen mot Tamron här: Sigma 150-600/5-6,3 DG OS HSM Sports