Panasonic Lumix G Vario 35-100/4-5,6 ASPH OIS

Test

För dig som kör Micro 4/3 så har Panasonic tagit fram en fin zoom som är både kompakt och en lättviktare. Omfånget är mycket användbart vilket du som använt 70-200 tidigare känner till, och denna motsvarar det i klassiska 35mm format.

Så här skriver Mats: Det är alltid roligt när man blir positivt överraskad. Skärpan är mycket hög redan på största bländare och ökar som brukligt vid nedbländning till f/5,6. Mindre bländare än f/8 bör man helst inte välja pga diffraktion, och detta beror i första hand på den lilla Micro 4/3-sensorn och inte objektivet. Det är inte helt befriat från kromatisk aberration, vinjettering eller distorsion, men det är i försumbara mängder och knappast något som lär störa för normala användare. Bakgrundsoskärpan ser oftast bra ut på kortare avstånd, men kan upplevas lite orolig ifall bakgrunden är stökig och avståndet mellan motiv och bakgrund ökar. Motljusegenskaperna får klart godkänt betyg.

Läs resten och kolla in bilderna här: Panasonic Lumix G Vario 35-100/4-5,6 ASPH Mega OIS (för Micro 4/3)