Mobilkameran

Var man än är, oavsett land, tidpunkt eller händelse så står de allra flesta personer som är där och tar bilder med sin mobiltelefon. Det beror mest på bekvämlighet men också lite på okunskap om fotografering.

Moderna mobiltelefoner har du alltid med dig och de har riktigt bra kameror. Bildresultaten räcker bra för Instagram och Facebook. De kan ännu inte helt ersätta en bra kompaktkamera, inte förrän mobiltelefonerna får större bildsensorer och optisk zoom. Det finns några få mobiler med optisk zoom redan idag men de når inte alls upp till den bildkvalitet som en bra kompaktkamera ger. Att en bra kompaktkamera vinner på alla punkter utom i storlek är förutsägbart, men vi har fått önskemål om att visa den verkliga skillnaden från verkliga bilder. Naturligtvis så får du de bästa bilderna med en systemkamera, men det är en annan historia.

Läs mer >>