Min favorit

Vi får många frågor om vilka objektiv vi själva tycker om. Nu är det svårt att bara nämna ett objektiv då det hänger ihop med mycket annat och beroende på motiv, tillfälle, kamerahus och mycket annat. Men jag har ändå en favorit.

Skulle jag bara få använda ett objektiv resten av mitt liv så skulle det bli 70-200 F2.8 VR II. Använder mest Nikon personligen men Canon har ju sitt 70-200 F2.8L IS USM som är precis lika bra men vit istället svart och felvänd (rättvänd?) fokusring. Varje gång jag monterar 70-200 på kameran så känns det tungt och klumpigt och man blir sugen på att istället köra en 50mm F1.4 eller annan fast glugg. Men så fort man börjar ta bilder så glömmer man allt annat för man bara myser åt hur bra bilderna blir.

Har du ingen 70-200 idag? Som tur är finns flera bra alternativ. Tamron har ett mycket fint 70-200 F2.8 med VC (Stabilisering), Canon har både F4 och F2.8-varianter där alla fyra är skarpa och bra. Nikon har också både F4 och F2.8 på sin repertoar nuförtiden. Vilken ska man välja? Har man möjlighet att köpa original F2.8 med stabilisering så är det den som gäller. Vill man komma undan något billigare så gillar vi Tamron 70-200 F2.8 VC som får ses som bästa valet om man (som man oftast måste) ser till prisvärdhet. Du hittar dem via länkarna här nedan.

/Tobias

Tamron AF SP 70-200/2,8 Di VC USD till Nikon
Tamron AF SP 70-200/2,8 Di VC USD till Canon
Tamron AF SP 70-200/2,8 Di USD till Sony