Lättburen

Visst har du upplevt att du vill ta med din fotoutrustning men att vikten & storleken på din favoritprylar har gjort att de får stanna hemma. Igår var en sån dag eftersom mina två barn också skulle med och då är det inte läge att bära runt på alltför mycket prylar.

När fika och extrakläder var packade fanns inte mycket plats kvar. Vi begav oss ner till det närliggande grön-området Nydala här i Umeå och Coolpix A fick följa med. Jag avslutar nu mitt test av den här kameran och även om förhoppningarna att hitta bra motiv var rätt låga så blev de överträffade. En riktigt stor groda som inte heller var särskilt skrajsen, en mycket val kamouflerad fjäril (nedersta bilden) av nästan exotisk design och mycket mera hann vi se på ett par timmar. Man underskattar svensk natur, i alla fall gör jag det lätt.

När det gäller kameran så har den stärkt sin position hos mig. Storleken och formatet med tanke på att det är en APS-C-sensor gör den smidig. Ergonomiskt en bra produkt och för dig som kan Nikon så förstår och kan du den här direkt. Ingen upplärningstid alls faktiskt. Bildmaterialet blir mycket bra även om man ibland så klart hämmas av den fasta brännvidden men samtidigt så skapar den också en tänkande fotograf i all högre grad. Bra zoom-objektiv har ju gjort vardagen lättare och fotografen latare.

Kort sagt så skulle jag personligen kunna tänka mig att ha en Coolpix A. Den svarta är klart snyggare, bara ett tips. Ska du iväg till Europas huvudstäder eller kanske till New York så är det här en perfekt resekamrat. För streetfotografering fungerar brännvidden mycket bra och storleken på kameran känns inte lika påträngande för din omgivning som om du har en systemkamera.

Nikon CoolPix A svart