BSA

Stefan Öberg har skickat in en bild på sin BSA A10 från 1961. Motorcyklar är ju starkt förknippat med sommaren och vi gillar ju hojar så en vacker BSA är på sin plats. Minns du när detta var det hetaste man kunde åka?

Om inte så betyder BSA Birmingham Small Arms. Det var från början en vapentillverkare som efter ett minskande behov av vapen började med cyklar, bilar och motorcyklar. En detalj är att Triumph gick in i BSA-gruppen 1951 och man sålde mängder av motorcyklar fram till slutet av 60-talet men under 70-talet kom japanerna ikapp och sprang om med driftsäkra och riktigt bra motorcyklar och BSA hamnade i en kris man inte klarade sig igenom.

Triumph vet vi är tillbaka sedan ett antal år sen och idag säljer europeiska märken (BMW, Ducati, Triumph m.fl.) massor av motorcyklar. När kommer BSA tillbaka?

Har du en trevlig sommarbild, skicka in till oss på blogg@cyberphoto.se.

/Tobias