Vad är prisvärt?

Det kan vi svara på just nu. Nikon D7000 är prisvärd. Du får en kanonfin kamera för 6490kr och ett ännu finare stativ i kolfiber med kulled på köpet. Det kan inte kallas för något annat än prisvärt, ett kap eller en bra kampanj!

Sitter du på en D80? D90? Eller kanske en ännu äldre modell så är D7000 en mycket bra uppdatering och uppgradering. Bildkvalitén är mycket hög och så här skrev vi när vi testade den, och det gäller fortfarande:

D7000 är i många avseenden en komplett kamera. Metallförstärkt och tätat kamerahus. Snabb slutare med bättre hållbarhet. Snabb fokusering och bra seriebildsprestanda. I stort sett komplett uppsättning funktioner både för stillbildsfoto och filmning. Den är så nära en professionell kamera man kan komma, utan att köpa en.

Vad gäller bildkvalitet så ger den nya sensorns 16 Mpixel en aningen bättre detaljåtergivning än föregångarnas 12 Mpixel. Skillnaden är dock många gånger av akademisk art och i praktiken ser man knappast någon skillnad. Brushanteringen är aningen förbättrad, framförallt tycks brusreduceringen lite mildare än på föregångarna. Tack vare det behåller man aningen mer detalj, skärpa och kontrast vid högre ISO-värden, även om skillnaden även här är marginell.

Hur man än vrider och vänder på det är detta en topprodukt som passar bra likväl för den avancerade amatören som för proffset, som vill ha en något mindre och billigare kamera som reserv. Gissningsvis kommer den även bli huvudkamera för många proffsanvändare.

Här kan du beställa ditt exemplar: Nikon D7000 hus