Överraskad?

Tamron har seglat upp som en starkare spelare på sistone och inte minst med sitt 24-70mm F2.8 VC till Nikon, Sony & Canon. Många har valt original eller ett annat märke men med de senaste testerna så verkar Tamron vara bättre än alla trodde.

Vi skrev så här när vi testade objektivet: Nedbländad runt f/5,6 - f/11 är skillnaderna knappt synbara för ögat vid 100% förstoring. Den har faktiskt mindre kromatisk aberration än Nikons 24-70. Angående distorsion så är det ganska likvärdigt resultat för samtliga 24-70/2,8 zoomar, märkbart tunnformig i vidvinkelläget och knappt märkbar kuddformig i tele. Vi tycker den är en given kandidat till vårt Toppklass betyg.

Vi gav den Toppklass direkt men nu har även Dpreview (dpreview.com) gett den Gold Award och även DXO Mark (dxomark.com) har kommit fram till att Tamron 24-70 är av Toppklass. Vi tycker att det är extra roligt när man kan köpa riktigt bra produkter till ett riktigt bra pris och även om denna produkt inte kan räknas som billig så är den mycket prisvärd och i jämförelse med de flesta andra får man faktiskt bildstabilisering vilket inte är att förglömma.

Tamron AF SP 24-70/2,8 Di VC USD till Canon AF
Tamron AF SP 24-70/2,8 Di USD till Sony
Tamron AF SP 24-70/2,8 Di VC USD till Nikon AF