Contax RX1

Vänta nu?

Vänta nu RX1 är ju en Sony och inte en Contax. Det var Kyocera som ägde både Contax och Yashica. De har väl inget gemensamt med Sony heller? Nja, egentligen inte, men den gemensamma nämnaren är Zeiss. Tar du en bra Zeiss-optik och ett strikt och snyggt designat kamerahus som är byggt för någon som har god erfarenhet av fotografering, så borde det vara en Contax. Ni som vet vad jag pratar om, tror jag förstår. Hoppas ni håller med. Men nu står det Sony på RX1. Så detta är ett bakvänt sätt att ge Sony det bästa beröm jag kan ge. Sony har gjort en kamera så bra att den rent historiskt borde vara en Contax. Grattis Sony, jag är imponerad! Sony har verkligen djupt inpräntat sitt namn som kameratillverkare.

Klicka här för att se hur och varför RX1 är kung >>

Och, ja, det blir lite historielektion igen på länken ovanför...

Bilden du ser är tagen med Sony RX1, fri hand, 1/80s, f/4,0 ISO 500. Vinjettering tillagd.

/Thomas