Nikons nya kompaktkamera...

Sällan som en kompaktkamera rönt så stort intresse hos oss som nya Coolpix A. Med sin sensor (samma upplösning som D7000) utan lågpass-filter (trenden 2013?) och sin fasta optik så är det väl inte så konstigt. Hur är den då?

Då kameran är ett tidigt exemplar kan vi inte presentera bilder ännu men bilderna är precis som jag hoppades att de skulle vara. Mycket behaglig och mjuk bokeh, härlig skärpa utan det där överskärpta som de flesta kompaktkameror tyvärr ger och med ett dynamiskt omfång som gör att man smälter. Låter det för bra för att vara sant? Vi är kräsna i många fall men första känslan för Coolpix A påminner om den jag kände för Fujifilm X100 och även Canon G1X. Det betyder att jag vill ha den!

Vilken superkompakt ska man välja? Innan vi har testat den kan vi inte peka på en kamera men redan detta förproduktions-exemplar visar att exponering funkar, autofokus sätter där den ska och bilderna är som jag gillar dem så nu börjar väntan. Som tur är den kort då säljstart är redan om ett par veckor. Kön växer så vänta inte med att boka ditt exemplar. Det här kan bli ditt bästa köp på länge!

Nikon CoolPix A silver
Nikon CoolPix A svart