Test & en gädda

Test

Manfrotto är namnet på mångas läppar och en monopod vid namnet 680B huserar i många fotografers kameraväska. Den har Mats testat för att utröna om den är så bra att den är värd priset. Dessutom har vi fått ta del av Robert Fjällborgs test utav Nikons AW1. En bild ser du här ovan.

Så här skriver Robert som slutsats efter sitt test: Kameran med det medföljande objektivet levererar inte bildkvalitet med den detaljrikedom som jag själv är van med från fullformatskameror med betydligt högre prislapp, men om jag jämför bildkvalité mot till exempel min vattentäta Olympus TG1 så är Nikon AW1 rejält mycket bättre. Sett i förhållande till priset på strax under 7000:- med objektivet samt till konkurrerande vattentäta kompaktkameror så blir denna kamera ändå svårslagen. Jag kan starkt rekommendera kameran till er och jag tror att den kommer att bli en naturlig del av er fiskeutrustning som ni törs släpa ut oavsett väder och vind. Den kommer dessutom att bli en del av min personliga fiskeutrustning för jag blev så fäst vid den att jag helt enkelt får hosta upp lite kosing då jag vägrar att lämna tillbaka den.

Test Manfrotto: Manfrotto Monopod 680B
Vårt test AW1: Nikon AW1 svart + NIKKOR AW 11-27 mm f/3,5-5,6 svart

Vill du läsa mera om Roberts fotografering så hittar du det på www.fjallfoto.se dygnet runt.