Tamron & Pentax lanserar!

Nyhet

Objektiv kommer från Tamron & Pentax och börjar man att fundera på det så gömmer sig nog mera i detta. I alla fall om man är lite konspiratorisk. K-3 visar att Pentax är på gång och vill visa framfötterna...

Pentax lanserar 20-40mm F2.8 med tillägget HD och Limited samt WR vilket pekar på att man vill ta fram ett objektiv som ger bästa möjliga förutsättningar till hög upplösning, detaljrikedom och dessutom ska den kännas exklusiv och vara vädertätad. Med avancerade ytbehandlingar, ED-glas, snabb och tyst fokusering så ska detta vara Top Notch och vi väntar med spänning på att testa den! Vad är nästa steg från Pentax nu?

Tamron lanserar idag en 150-600mm utan att berätta priset eller leveransstarten. Just Tamron har lyckats fantastiskt bra med 90mm Macro, 24-70 F2.8 VC och 70-200 F2.8 VC senaste året och man fortsätter att ta marknad samtidigt som man även vill tävla om telezoom med stort omfång. Konkurrenterna blir så klart Sigma men även original-objektiv från Canon och Nikon. Den passar både fullformat och APS-C enligt Tamron. Bildstabilsering så klart och kommer till Canon, Nikon och Sony till en början.