Ryskt?

Ryska kameror och foto-relaterade produkter kan man hitta massor av om man besöker en marknad i Ryssland eller andra forna Sovjet-stater. Den här kameran har Johan Ylitalo tagit en bild utav och skickat in till oss. Vet du vad det är för något?

När man börjar rota lite på internet så inser man hur stort fotografering varit under 1900-talet. Intresset och fascinationen för bilder och fotografering har överbryggat generationer och det finns inte mycket som är lika roligt att titta på som gamla foton. Att hitta bilder på släkten som är tagna för 30, 40, 50 eller kanske närmare 100 år sen är en fantastisk upplevelse. Därför blir man lite orolig när många idag tar alla sina bilder med en mobilkamera. Missförstå oss rätt, mobilkameran är ett fantastiskt verktyg men det är så enkelt, och relativt billigt, att köpa en kamera som tar fantastiskt bra bilder och vad kommer att vara värdefullt om 30 eller 50 år framåt i tiden? Jo, bilderna på våra barn, på oss själv och vår nu levande familj och släkt.

Funderar du på en ny kamera men är osäker på vilken du ska skaffa dig? Vi finns på telefon och mail så det är bara att ringa oss så ska vi hjälpa dig att hitta rätt i djungeln utav kameror. Du hittar också tester på nästan alla kameror om du vill läsa och skaffa dig en egen uppfattning.