Inspiration: Natthimmel

Den här bilden har Per Johansson skickat in till oss! Bilden är tagen i Örviken med utsikt mot Innerviksfjärden och visst förstår man av bilden vilken fantastisk upplevelse det måste vara att stå där Per stod. Bilden är beskuren men annars helt obehandlad.

Så här skriver Per själv: På hemväg från en liten stjärnträff (man träffas för att titta på galaxer och nebulosor genom teleskop) på Bureberget utanför Skellefteå var jag tvungen att stanna för att fota norrskenet. Det rörde sig både snabbt och kraftfullt, precis som vinden som tjöt runt öronen. Extra speciellt känns det att se ett så kraftigt norrsken när det är varmt och ingen is eller snö samtidigt som vinterstjärnbilden Orion är på väg upp. Bilddata: Olympus E-PM2, 14mm F2,5 med wide adapter, ISO 3200, 6s exponering.

Tack för bilden! Skicka gärna in, du också!