Hälsningar från Chamonix

Fotografen Elias Kunosson hälsar via vår Blogg med en bild från sitt uppdrag i Chamonix! Säsongen för downhill och XC sjunger på sista versen och för dig som håller på med denna hobby i Sverige vet att snart är det dags att ställa undan hojen.

Så här skriver Elias:Här kommer en liten hälsning från en av säsongens sista cykelfotografering i Chamonix. Tänkte att detta var ett bra exempel på när snabbt glas och bra ISO egenskaper kommer väl till hands. Att fota downhill eller xc-cykling kan vara utmanande för utrustningen på sätt man kanske inte alltid tänker på. Ovan trädgränsen är det sällan problem med ljuset men det är oftast mörkare än man tror inne i skogssektionerna. Den mörka barken och jorden reflekterar inte mycket av det ljus som lyckats snirkla sig genom grenverket. Fotar man en cyklist som tar kurvor i 20-30knyck så är man dessutom så illa tvingad att hålla slutartiderna korta.

Använder regelbundet och gladeligen min 5D MKIII upp till ISO 3200, något jag undvek för allt i världen med mina tidigare kameror. Detta är också en av anledningarna till att jag väljer att använda ett 70-200 f/2.8 i mitt arbete istället för den mindre och betydligt lättare f/4.0. Ett stopp kan tyckas lite men i detta fall så är det skillnaden mellan en oskarp och oanvändbar bild eller en bild som faktiskt håller måttet både för mig, mina kunder och min bildbyrå. Bilden oavn är tagen på ISO 3200, 1/800sek med just EOS 5D Mark III och EF 70-200 F2.8L IS USM.