Väntad & efterlängtad

Många av oss har vant oss att ha en smartphone. Du kanske är en early adapter som det heter med fackspråk, alltså en som snabbt tar till sig och vill testa nya prylar. Nikon har lanserat sin S800c och nu kommer Samsung med en riktigt häftig produkt.

Att WiFi kommer i kameror är inte oväntat men att de ska vara på plats har vi både väntat på och längtat efter. Det finns adaptrar, minneskort med WiFi men vi tycker att det ska sitta direkt i kameran, precis som man förväntar sig av en bärbar dator, mobiltelefon eller surfplatta idag. Nikon lanserade sin S800c så sent som förra veckan och vi har redan fått bilder och sett tekniken live(Vi testar S800c nästa vecka).

Nu presenterar Samsung flera tunga mobila nyheter på IFA-mässan och en av dessa är en kamera med namnet Galaxy, som vi fått lära oss tillhör den mobila världen inom Samsung. Kameran har senaste Android inbyggt, Jelly Bean (Android 4.1) och en kamera med 21x zoom. Processorn är en mycket snabb 1,4 GHz Quadcore och prestanda ska räcka till för att Android ska fungera mjukt och snyggt.

Optiken har ett omfång på 23-481mm och kameran har inbyggd bildredigerings-programvara. Dessutom talas det om automatisk backup, så att alla bilder du tar hela tiden sparas i en moln-funktion (50gb utan kostnad). Vi har inte fått all information bekräftad men det här är vad vi både väntat på och vi har längtat efter. Både Nikon & Samsung har tagit första steg till ett nutida sätt att dela sina bilder på och med ett koncept som redan säljer. Det här är roligt!