RX100

Ibland blir man överraskad av en ny produkt. Det händer att de presterar mycket sämre än man hoppades och trodde och ibland tvärtom. Oftast uppfyller en ny produkt förväntningarna men det händer, inte så ofta, att en produkt är riktigt bra. Överraskande bra!

Sony RX100 är en kompaktkamera som hamnat nästan i kölvattnet vid sidan av Panasonics LX7, Canons fina S100, Samsungs EX2 och Fujifilms X10. Dessutom finns det nu flera riktigt vassa kompakter, Canon G1X, Fujifilm X100 och en del andra så det är trångt i klassen för kompakter som ger bra bilder. Men vi fick in en testkamera och hur mycket Mats än testade kameran - så levererade den bilder av hög klass.

Mats skriver: Detaljåtergivning och brusegenskaper på lägsta ISO är faktiskt likvärdigt med många större systemkameror. Distorsion existerar knappt, och kromatisk aberration märks bara i extrema fall. Bland alla kompaktkameror av den lite mindre sorten, placerar jag RX100 i skrivande stund på första plats.

Läs hela testet här