Nyhet! Ny firmware

Till EOS 1D X från Canon. Det är så bra att man har denna möjlighet nuförtiden för man kan faktiskt få en bättre kamera medan man äger den, rätt häftigt faktiskt. Många som bytte firmware på sin EOS 7D nyligen har upplevt att de fått en klart bättre kamera. Har du någon upplevelse att dela med dig utav?

Så här säger Canon om uppdateringen till EOS 1D X:

Ändringar av version 1.0.6 av den inbyggda programvaran omfattar följande korrigeringar: 1. Korrigerar ett fenomen som innebär att AF-mikrojustering inte kan utföras på rätt sätt. 2. Korrigerar ett fenomen som innebär att bilderna som tas får fokus i bakgrunden när kameran används i kombination med vissa objektiv*1) och extendrar*2). *1) EF 70-200 mm f/2,8L IS II USM eller EF200 mm f/2L IS USM vid användning med *2) Extender EF 1,4x III eller Extender EF 2x III

3. Korrigerar ett fenomen som innebär att Error 80 visas på kameran när den sätts på i miljöer med svag belysning (inklusive när linsskyddet eller kamerahuslocket sitter på). 4. Korrigerar följande fenomen: om två CF-kort sätts i kameran och inställningen "Standard" eller "Autom. kortbyte" är valt som inspelningsmetod för [Record func+media/folder sel./Regist. funk+media/mappval] och ett av CF-korten sedan tas bort och sätts tillbaka på kortplatsen kan kortet som valts för inspelning och uppspelning av bilder växlas till det andra CF-kortet.

5. Korrigerar ett fenomen som innebär att AF-mikrojusteringsvärdet inte visas på rätt sätt i bildernas EXIF-information på den tagna bilden. 6. Visar ett "O" eller "X" som anger om bilderna har överförts via FTP-protokollet när WFT-E6 trådlös filsändare används.
Version 1.0.6 av den inbyggda programvaran är avsedd för kameror med version 1.0.3. Om kameran redan har version 1.0.6 av den inbyggda programvaran behöver den inte uppdateras. * Uppdateringen av den inbyggda programvaran tar cirka sju minuter.

Uppdatering hittar du på www.canon.se. Klicka Support / För företaget / Mer information. Under rubriken For you väljer du din produkt och där finner du Firmware som ett alternativ. Klicka där och du får upp versionerna till både Mac & Windows. Lycka till!