Nyhet! Nikon är på väg...

Är det första glimten av något som kommer? Nikon lanserar idag två mycket intressanta kameror, S800c och P7700. Den senare är bildmässigt mest intressant som uppföljare till P7100 eftersom den blir bättre än föregångaren och erbjuder ett relativt stort omfång i den här klassen. Ändå är det den lilla kameran S800c som röner mest intresse.

Ingen har väl missat vad Android är? För bara ett par år sen visste de flesta inte vad det betyder eller är. Nikon har tagit ett steg åt ett nytt håll och det är att bygga en kamera runt plattformen Android. S800c är således en kamera som du kan använda som din smartphone för att dela bilder, använda redigeringsprogram avsedda för Android, koppla upp mot sociala medier, dela bilder och att spela på. Ja, du kan ju ladda ner Angry birds om du vill.

Vad är egentligen så häftigt? Man har tillgång till en kamera som slår alla mobiltelefoner på fingrarna och det är lätt att dela bilderna direkt via kameran. Det här är spännande och det är definitivt ett steg åt ett kreativt användande av en kamera, som du och jag vill ha det idag. Det ska vara lätt att dela.

P7700 har ett objektiv med omfånget 28-200mm vilket spontant känns som ett vettigt omfång. Största bländare varierar mellan f/2,0-4,0 vilket får ses som riktigt bra med tanke på sensorstorlek, kamerans storlek och omfång. Sökaren är nu borta men istället har man en supervass display som dessutom är vinklingsbar. Full HD video, bildstabilisering och ISO upp till motsvarande 6400 är några andra features. Det viktigaste är att den presterar bra bilder och det ska vi testa inom kort.