Nyhet! Nikon 1 J2

Nikon uppdaterar och kompletterar sin serie med kameror med nya J2. Den tillhör konceptet Nikon 1 och ser praktiskt taget exakt likadan ut som J1 som var den första kameran i familjen 1.

Nikon 1 är en av de spegelfria kameror som sålt bäst i världen hittills och man fyller på med J2. Serien har tilltalat i huvudsak familjer som vill ha en systemkamera men inte släpa runt på en konventionell sådan. V1 har kittlat många med sin crop-faktor och rejäla känsla. Men vad skiljer J2 mot föregångaren?

En riktigt vass display finns nu på J2, annat materialval av kamerans skal, många nya menyval när det gäller att leka med bilderna i det som heter Creative mode och nya färger på kamerorna. Den största nyheten enligt oss är det nya objektivet 11-27.5mm f/3.5-5.6 som är litet & smidigt. Motsvarar 30-70mm och kommer att finnas i svart & vitt.

Även ett undervattenshus (WP-N1) kommer inom kort och passar både J1 och J2 tillsammans med objektivet 10-30mm.

Priser och tillgång kommer inom kort.