Modernt?

Du har säkert inte missat Instagram och alla bilder med konstiga färger och filter som exempelvis Facebook kryllar utav. Många har en speciell känsla i bilderna och det kan ibland vara kul att få till den där speciella känslan.

Ett enkelt sätt är att ta en bild med korrekt vitbalans och exponering, dra upp Värmen i bilden rejält i ditt redigeringsprogram. Sedan öppnar du Färgbalans som finns i de flesta programvaror och drar den röda åt det kallare (turkos) en bit och den blå åt det kallare (blå) hållet så kan man hitta en balans som man gillar. Var inte rädd att först dra upp värmen i bilden rejält.

Du ser ett exempel i bilden ovanför som tog 20 sekunder att göra. Man kan även öppna justeringen för Kurvor och där välja Röd, Grön och Blå separat och dra i kurvorna för ett mera exakt resultat. Enkelt sätt att få mera liv i bilderna.

Trevlig kväll!