Först med EOS M!

Nu är vi bland de första att få testa nya EOS M! Den känns helt annorlunda än vi förväntade oss på många sätt. Vad kan vi berätta om denna nyhet från Canon?

När man plockar fram EOS M så är det första som slår en troligen samma sak som du reagerar över när du ser bilden ovan. Kameran i silver och den läckra väskan i brunt skinn. Ja, kombination och själva väskan är det första man ser och det känns positivt. Ett litet wow! Canon har dock inte gjort en Leica-kopia utan man har gjort något helt eget. EOS M känns mer som en storebror i Powershot-serien än en Leica.

Detta är ett tidigt exemplar så vi kan inte sätta betyg eller klassa den efter prestanda men det som överraskar är storleken. Den är mindre än vi alla trodde och med en så stor sensor så är kameran liten och smidig. Känns smidigare att hantera än G1X. Skärmen verkar bli en höjdare och känslan i skärmen (touch) är snarare som i en dyr mobiltelefon än andra kameror.

Designen tillsammans med väskan höjer känslan i EOS M. Utan väska är den svårare att identifiera så vi hoppas (och tror!) att Canon tar fram denna väska till försäljning och att det kommer flera lika läckra väskor för visst är känslan ibland lika viktig som specifikationerna?

/Tobias