Vi har redan...

...fått klämma och känna på Samsung´s nya flaggskepp, EX2F. Det här är en superkompakt med F1.4 (låga F2.7 på max tele) i vidvinkel, inbyggt trådlöst nätverk, bra optik, vridbar skärm och mycket mera.

Känslan i kameran är mycket bra. EX1 (som vi säljer nu för mycket låga 1890kr) gav mycket för pengarna redan från början och känslan i den var lika rejäl som på konkurrenterna LX-5 och S95. EX2F tar vi den korta traditionen men kommer med ännu ljusstarkare optik. Videoinspelning är av modernt snitt med Full HD, det trådlösa systemet fungerar överraskande bra och autofokusen är både snabb och exakt, även vid extremt kort avstånd.

Kameran vi har fått känna på är ett förproduktionsexemplar men den utlovar mycket och man har hittat helt rätt känsla. Spontant blir bilderna bra eller tom väldigt bra men vi kan inte uttala oss riktigt än då vi inte fått se den färdiga kameran. Däremot tror vi att Samsung hittat rätt och att EX2F har alla möjligheter att bli en succé. Orkar du inte vänta eller om du har en mindre budget så kan vi inte annat än rekommendera att kolla in EX1 - det är ett begränsat antal kameror till detta pris.

Trevlig helg!

Samsung EX1 - Nu 1890kr!
Samsung EX2F - Boka här!