Nyhet! Nikon 800mm

Nikon går idag ut med att man kommer att börja tillverka ett 800mm F5.6 VR objektiv och vill man se det live så kommer den att finnas på plats redan på Photokina som går av stapeln i september i Köln.

Så här skriver Nikon själva: Vi ser verkligen fram emot att visa upp en ny milstolpe i NIKKOR: s utveckling under sommarens stora idrottsevenemang, säger Robert Cristina, chef för Nikon Professional Services i Europa. Det återspeglar vår filosofi om att förvandla feedback till verklighet’ för världens ledande nyhets-, sport- och naturfotografer, tillägger han. En prototyp av det nya objektivet kommer att visas för professionella fotografer under The Open Golf Championship vid Royal Lytham & St. Annes Golf Club i Lancashire i England, mellan 19 och 22 juli 2012. Nikon har varit officiell sponsor för The Open Championship sedan 1993. Objektivet kommer även att visas för allmänheten under Photokina 2012, världens största fotomässa, som anordnas i Köln i Tyskland mellan den 18-23 september.