Chinon

Dags för lite kamerahistoria igen...

Chinon grundades 1948 och hette då Sanshin Seisakusho. 1962 bytte det namn till Sanshin Optics Industrial Co. Ltd och slutligen 1973 ändrades namnet till Chinon Industries Inc. 2004 köptes de upp av Kodak.

Jag är uppvuxen i fotobutik och fick tidigt lära mig att Chinon var mer eller mindre skräp. Det finns väl en del sanning i det men Chinon har också bidragit till kamerahistorien och de har också tillverkat en del kompaktkameror med alldeles förträffligt bra objektiv.

Det databakstycke du ser på bilden var för att kunna sätta in text på bilderna. Idag när jag så otroligt enkelt lägger text i vilken stil jag vill i Photoshop så går mina tankar ibland tillbaka till dessa dinosaurier. Om någon minns vilka år detta bakstycke tillverkades så får ni gärna kommentera. Vi har en liten samling spännande Chinonprodukter där detta grymma bakstycke ingår.

Allt var inte bättre förr. Faktiskt väldigt lite var bättre förr. Vem saknar 28k-modemen?

Jag har tidigare fått önskemål om att visa bilder från våra rätt varierande kamerahyllor med gamla kameror, är det fortfarande intressant?

/Thomas