Bröllop!

Sommaren förknippas med bröllop för många och visst är bröllop något fantastiskt! Att vara bröllopsfotograf är kanske något helt annat. Man har pressen att prestera. Grejerna ska fungera, man måste hitta bra vinklar, bra ljus, paret ska känna sig avslappnade och vackra...det här är svårt!

Detaljerna måste sitta, en öppen gylf, ett nyckelband, skrynklig skjorta, ja, det finns mycket som kan förstöra den där perfekta bilden. Dessutom har man oftast väldigt lite tid på sig och det blir lätt stressigt och då är det svårt att slappna av. Men när man väl får den där perfekta bilden så finns det inte mycket som är vackrare än ett bröllopsfotografi.

Mina tips inför sommarens bröllop är att som fotograf åka och reka. Förberedelse är A och O. Ta gärna med bröllopsparet redan veckan innan och testa vinklar och kompositioner så får man lite material att kika på hemma vid datorn och man hinner smälta och bearbeta det i skallen. Personligen använder jag uteslutande två objektiv vid bröllop och det är 70-200mm samt ett fast 50mm. Har du några tips? Maila och skriv gärna till blogg@cyberphoto.se.

/Tobias