Schneider-Kreuznach

Det anrika märket Schneider-Kreuznach meddelar att de kommer att börja tillverka objektiv till Micro-4/3

Första objektivet kommer att presenteras på Photokina i höst. Det blir en 14/2,0 med både autofokus och bländarstyrning. Det vill säga full kompatibilitet. Optiken kommer att ha 10 linselement, vara 4 är asfäriska. Upplösningen blir över 60 linjer per millimeter. Optiken beräknas nå marknaden i första delen av 2013. Voigtländer har som bekant tillverkat ett par riktigt fina objektiv till Micro-4/3 men de har varit helt manuella. De tillverkas av Cosina i Japan. Schneider-Kreuznach kommer att tillverka sina objektiv själva i Tyskland. Namnet Schneider-Kreuznach har senaste åren använts under licens till Samsungs objektiv.

Schneider-Kreuznach har också planer på en 30/1,4 och en macro 60/2,8 till Micro-4/3.

Micro-4/3 har vuxit starkt under senaste tiden. Inte bara för sin kompakta storlek utan även på grund av tillgången på högklassiga objektiv. Både Panasonic/Leica och Olympus har tagit fram riktigt bra objektiv till Micro-4/3.