Nyhet! Nikon optik

Idag lanserar Nikon två nya objektiv. Det ena är en superzoomare som ger en DX-användare motsvarande 27-450mm omfång i en och samma optik. Dessutom en mycket avancerad konstruktion som bådar gott. En till optik ser dagens ljus idag som blir mera spännande...

18-300mm är ett enormt omfång och det krävs mycket arbete för att få ett sådant objektiv att leverera ens vettiga prestanda. Nikon verkar ha gjort sitt yttersta då objektivet innehåller 19 element i 14 grupper. Tre ED-glas finns inbyggt och avancerade beläggningar har använts på flera glas för att minimera risken för flaring, ghosting osv.

Det andra objektivet är 24-85mm VR med ljusstyrka 3.5-4.5 i sitt omfång. Det här objektivet är för FX-användaren och vi väntar på testexemplar för att se vad den kan prestera eftersom priset är relativt lågt och många sitter nu med fullformat då D700 har sålt fantastiskt bra tillsammans med D3, D3s, D4 och D800. Spännande!

/Tobias