Midnight spider

Strax efter midnatt kom ett av barnen och sa - Du måste komma och kolla på spindeln...

Mitt i en tulpan satt en liten och väldigt grön spindel. Alldeles för mörkt för att fotografera. Det var hyfsat ljust ute, vi bor ju i norrland, men inne i tulpanen fanns inte mycket ljus kvar. Jag tog fram ficklampan, en Ultrafire, den ger ett både starkt och färgmässigt bra ljus. Eftersom tulpanen rörde sig i vinden så behövde jag en exponeringstid på minst 1/100s och när det gäller macro så behövs ett stort skärpedjup. Jag valde bländare 11 vilket är ett bländarsteg för mycket, för efter bländare 8 så tappar jag bildkvalitet. Jag skulle egentligen behövt ännu mer skärpedjup. Moment 22.

Det jag gillar med den här bilden är att spindeln håller i en tråd med ena bakbenet.

Panasonic Leica DG Macro-Elmarit 45/2,8 ASPH MEGA OIS >>

UltraFire Tactical Ligh >>

/Thomas